Aradığınız Ürüne Kolayca Ulaşın
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa Kategori Kargo Takip
Sepetim
Hesabım

Nyy Kablo

05-08-2020 12:56
Nyy Kablo

NYY Kablo

Bakır İletken, Pvc İzoleli, Pvc Dolgulu, Pvc Dış Kılıflı Kablo. Genellikle Max 70 Dereceye Kadar Çalışırlar.

Kullanıldığı Yerler

Güç, Aydınlatma, Toprak Altında Ve Kablo Kanallarında Mekanik Zorlamanın Fazla Olmadığı Yerlerde Kullanılırlar.

 

KABLO NEDİR Ve ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

 

Kablo, Elektrik Akımı İletiminde Kullanılan Üzeri Yalıtkan Bir Madde İle Kaplı Metalik Bir İletken Tel. Bir Veya Daha Fazla Tel, Yalıtıcı Bir Maddeyle Kaplanmıştır. İletkenler Bakır Veya Alüminyumdan Bir Tek Tel Veya Daha İnce Tellerden Örülmüş, Örgü Tel Olabilir. Aynı Miktarda Akımı Taşıyabilmesi İçin Alüminyum Kabloların Bakıra Nispeten 1/2 Çap Daha Büyük Olmasını Gerektirir. Dolayısıyla Yer Problemi Olan Yerlerde Bakır Kablo Kullanılır.

 

Tek Damarlı Kabloları Birden Fazla Olması Durumunda Hiçbir Zaman Çelik Boru İçinden Geçirmeyiniz. (NYY Tek Damarlı Kabloları) ÇÜNKÜ: Çok Kısa Sürede Kondansatör Etkisi Yapıyor Ve İzolasyonu Eritiyor.

Yeraltına Döşeyeceğimiz Kabloları, Yol Atlamalarında Beton Bir Malzemeden Geçirmeyin, Plastik Bir Malzemeden Geçirin. (Sürtünme Etkisi Sonucu Tahrip Oluyor)

 

Kullanım Alanları : Şebeke Aydınlatma Ve Güç Dağıtım Kablosu Olarak Kullanılan Bu Kablo, Fazla Mekanik Zorlamaların Olmadığı, Dahili, Harici, Toprak Altında Ve Kablo Kanalında Kullanılır.

 

Kablo Yapısı:  Tek Damarlılarda 1.5-10 Mm2 Ye Kadar Tek Telli, 10 Mm2 Den 300 Mm2 Ye Kadar Çok Tellidir. Yalıtkan Kılıfla Yalıtılmış Ve Üzerine Dış Kılıf Geçirilmiştir. 2-4 Damarlılarda 10 Mm2ye Kadar Tek Telli, 10mm2den Büyük Kesitlerde Çok Tellidir. Birbirine Burulmuş Damarlar Üzerinde Ortak Kılıf Ve Üzerinde Siyah Renkli Dış Kılıf Vardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.